Uitslag medewerker onderzoek

Datum: 21/12/2023
Uitslag medewerker onderzoek

Goede resultaten vanuit het medewerker onderzoek!

Met maar liefst 109 medewerkers die hun mening hebben gedeeld zijn we trots dat de algehele tevredenheid op alle fronten omhoog is gegaan.

Het onderzoek richtte zich op de thema’s waar we nu mee bezig zijn zoals autonomie, bevlogenheid, werkgeverschap met daarbij de kernwaarden van De Haardstee: betrokkenheid, praktisch, open en ontwikkeling. Het resultaat geeft een mooi beeld van hoe wij elkaar ondersteunen en groeien. Bijvoorbeeld de erkenning (‘ik word gewaardeerd’) als ook ruimte die we voelen om ideeën en verbeteringen door te voeren. Met een score van 7,3 ligt die bijna 2 punten boven de benchmark. Goed he!

Goed zichtbaar is de impact van de training SAMEN. Het aanbieden van deze training aan alle medewerkers in “kruis bestuifde” samengestelde groepen, heeft een positieve invloed gehad op de tevredenheid en verbinding. Niet alleen in het versterken van het teamgevoel maar ook het Haardstee gevoel! Mooi dat deze training is ingezet op basis van de uitslagen van het vorige MTO.

Hoewel we positieve resultaten hebben behaald, benadrukt het onderzoek ook dat er ruimte is voor ontwikkeling, met name in rolduidelijkheid. We pakken deze uitdaging aan door met elkaar gerichte acties te ondernemen. SAMEN streven we naar een werkomgeving vol vertrouwen, kennis en plezier bij De Haardstee en bouwen we voort op deze successen.