2 april Wereld Autisme dag met cabaret duo "PRIKKELVIS"!

Datum: 02/04/2024
2 april Wereld Autisme dag met cabaret duo

Van 30 maart tot 6 april staat de wereld stil bij autisme, een periode die De Haardstee aangrijpt om extra aandacht te schenken aan dit onderwerp. Veel van onze cliënten leven dagelijks met de uitdagingen en unieke perspectieven die een vorm van autisme, of ASS, met zich meebrengt. Het belang van begrip en bewustwording rondom autisme kan dan ook niet genoeg benadrukt worden vinden wij.

Ons eigen Cabaretduo PRIKKELVIS, (ervaringsdeskundigen op het gebied van autisme) deed dit door op een lichte en toegankelijke manier belangrijke thema’s rondom autisme aan te snijden. Hun liedjes en sketches, doorspekt met humor en diepgang, zorgden voor een mooie theaterervaring voor zowel cliënten als medewerkers.

Het optreden ging als vanzelf over op interactie met het publiek. Er ontstonden spontaan gesprekken waarbij ervaringen, vragen en verhalen gedeeld werden. Deze uitwisseling tussen PRIKKELVIS, cliënten en medewerkers van De Haardstee versterkte het gevoel van gemeenschap en onderling begrip. Afsluitend werd iedereen verrast met een heerlijke lunch, zodat er nog lekker nagepraat kon worden met elkaar. Al met al was het een inspirerende start van de week van autisme, waarin we allemaal een beetje meer verbonden zijn door de kracht van begrip, humor en muziek